♦ Leveranstid 3-5 dagar → Frakt ingår

Printguiden

För tillfället är onlinebutiken avstängd p.g.a uppdateringar. (öppnas åter 1 juni).

När du beställer en print på fotopapper för egen inramning så kan du välja mellan renskuret eller med en kant (1cm) om du ska placera bakom passepartout. Den vita eller svarta kanten underlättar då när du ska passa in bilden bakom passepartout och du slipper då förlora en del av motivet. Du får alltid den storlek du beställt på själva bilden så den vita eller svarta kanten är alltså utöver den storlek du valt. Om du t.ex. beställer en print på 50 x 70 och vill rama in med passepartout så finns ofta ramar i 60 x 80 som ofta har en medföljande passepartout som passar till prints på 50 x 70. Du kan beställa i egen storlek men du får då kontakta mig via mail. Det finns möjlighet att beställa upp till 140 x 100 cm och i vissa fall ännu större.


 


Fotopapper Standard
(215 g/m²) är ett matt fotopapper från FujiFilm (Fuji Crystal Archive). Hållbarhet och färgåtergivning är mycket god. Passar bra till alla slags förstoringar och går bra att rama in bakom glas. Ett bra alternativ för dig som vill montera och rama in själv.


 


Fotopapper Pärlglans
 (310 g/m²) är ett tjockare papper med klassisk pärlglansyta från Illford. Väldigt reptåligt och med ett stort färgomfång samt väldigt bra svärta. Den höga densiteten och släta pärlglansytan eliminerar blänk och fingeravtryck samt skapar utskrifter med verklighetstroget utseende och känsla som på ett klassiskt foto. Ger lite mer lyster på nattfoton och norrskensfoton.


 


Fotopapper FineArt
 (310 g/m²) är ett exklusivt papper framställt av 100% bomull och som har en mjuk ytstruktur. Passar lika bra till svartvita och färgstarka motiv. Ger mycket bra skärpa och färgåtergivning. Arkivbeständigt papper från världsledande tyska Hahnemühle.


 

 

Tavla Canvas
Tavla Canvas

 


 Tavla Canvas (374g/m²) printas på matt vit canvasduk av 100 % bomull med utmärkt färgåtergivning samt hög hållbarhet. Canvasen monteras sedan på 16mm eller 40mm djup kilram. Tavlans gavel kan vara vit, svart eller så kan du låta bilden fortsätta ut på tavlans gavel. Hållbarheten på canvas är mycket hög. Kilramen går också att efterspänna (kilar ingår).

Tavla FineArt
Tavla FineArt

 


Tavla FineArt
 (250 g/m²) printas på ett helmatt papper med 100% bomullsbas. Papperet har en oblekt varm baston samt är syrafritt. Papperet fungerar lika bra för svartvita bilder som för färgbilder. Ytan har viss struktur.

Ramen består av Tranåslist utan glas och bilden är monterad på en KapaFix-skiva (5mm). Du kan välja mellan svart eller vit träram. På baksidan finns en upphängningsvajer monterad.

Tavla Galleri
Tavla Galleri


Tavla Galleri
 (C-Print) Ett fotografiskt papper som består av en pappersbas som karaktäriseras av hög detaljrikedom, färgåtergivning och arkivbeständighet. Fotot monteras först på en KapaFix-skiva (5mm) för att garantera släthet samt har en syrafri Canson passepartout som är vit (1800g/m²) eller svart med vit kärna (1500g/m²) .

Träramen har en profil på 32x20mm och är av miljövänligt trä. Baksidan förseglas med syrafri tejp för att skydda mot fukt och damm. Glaset är av s.k tavelglas (2mm). Levereras färdig att hänga upp.

När du väljer “Tavla Galleri” i galleriet så kan du också se hur motivet passar ihop med olika kombinationer av ramfärg och passepartout.


Vit ram med svart passepartout och tavelglas.

Svart ram med svart passepartout och tavelglas.

Svart ram med vit passepartout och tavelglas.

MENY